AROMATİK YAĞ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

07-06-2021 11:52
AROMATİK YAĞ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Öncelikle aromatik yağların çok güçlü bileşenlerden oluştuğunu daima hatırlamamız gerektiğini belirtmeliyiz. Şöyle ki; 1 kilogram portakaldan 3-4 gr. portakal yağı, 1 kilogram yaş kekikten sadece 10 gr. kekik yağı çıkarılabilmektedir. Aromatik yağ elde etme yöntemleriyle, bitkinin veya tohumun içeriğindeki tüm bileşenler yağa etkin bir şekilde aktarılmaktadır. Yani aromatik yağların tek bir damlası bile çok yüksek içeriğe sahiptir. Aromatik yağlar uçucudur. Güneşte bırakmamaya ve çok sıcak ortamlarda bekletilmemesine dikkat etmek gerekir. Uçucu yağın bulunduğu kap çok önemlidir. Koyu renkli cam şişede olması gerekmektedir. En azından şeffaf cam, uçucu yağların uçucu yağlara aşina olmayan kişiler tarafından dağıtıldığını gösterir. Uçucu yağlar, özün çıkarıldığı bitkinin botanik adıyla etiketlenmeli ve onların üretilmesinde kullanılan yöntem ile ilgili bilgi vermelidir. Aromatik yağlar güneş ışığına maruz kalmayacak serin ve rutubetsiz bir ortamda, şişenin kapağı kapalı olarak, çocukların ulaşamayacağı yerde saklanmalıdır. Aromatik yağ alınırken;

 

  • Bakanlık üretim izninin olmasına,
  • Şişenin koyu renk olmasına,
  • Üzerinde etiket bilgisinin olmasına,
  • Etikette özün çıkarıldığı botanik ismin varlığına,
  • Üretim standartlarına uyduğuna dair kalite sertifikalarına,
  • Son kullanma tarihine,
  • İçerik bilgisine,
  • Fiyat bilgisine dikkat ederek ürünler seçilmelidir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.